Depresia

Sau boala secolului 21. Nu știu câți oameni au avut măcar o dată în viață stări depresive, eu una, da. Mă gândesc cum de s-a întâmplat. Sau ce anume mi-a provocat astfel de stări.
Eh, cred ca de aici e problema. Gânditul. Poate dăuna grav sănătății tale și a celor din jur. Cu cât gândești mai intens, cu atât devii mai depresiv. Și nu că ai avea mari probleme, nicidecum, dar creierul nu te lasă liniștit. Vrea răspunsuri la niște întrebări pe care nici măcar nu ți le-ai pus vreodată. Când se încurcă, sau îi dă cu virgulă, atunci apare starea aia nasoală. Simți că nu ești bun de nimic, că nimeni nu te iubește, sau te iubește dar nu cine trebuie.. Și lista poate continua.
Eu cred că proștii nu au depresii. Nu au la ce să se gândească, nu au ce să analizeze. Un fel de nani, caca, papa. Cu cât ești mai prost, cu atât ești mai fericit! Neuronul se dă cu capul de toți pereții și este într-atât de amețit încât viața i se pare roz. Și chiar e roz, uneori. Prost sau depresiv? Ideal ar fi niciuna, dar dacă ar fi să aleg, aș alege să rămân așa cum sunt. Adică mișto și plină de viață.
☺☺☺

Advertisements