Trecut. Prezent. Viitor.

Oamenii au cea mai mare influență asupra oamenilor. Tot ei, influențează prezentul prin ceea ce au trăit în trecut. Și uite așa apare nesiguranța, lipsa de încredere, suspiciunea.
Deși avem impresia că pornim de la zero, că totul este nou și că lucrurile vor fi diferite, ne ghidăm, involuntar, pe ce am trăit în trecut. Pe de-o parte e normal. De aceea am ajuns în acest punct. Pe de altă parte, nedrept. Nu toți oamenii sunt la fel, nu putem compara mere cu pere, nu ne putem clădi un viitor pe un trecut care nu are nicio legătură cu prezentul.
Când pornim pe un drum nou, trebuie să fim deschiși și trebuie să ne lăsăm purtați de val. Chiar dacă valul se va izbi de țărm, este mai frumos să ne gândim că nu se va întâmpla și să savurăm fiecare clipă. Altfel, riscăm să ajungem în trecut.
Viața asta este mult prea scurtă pentru a ne pune zeci de mii de întrebări, întrebări care vor da aceleași răspunsuri. Și care ne vor arunca în același punct.
Eu, încerc să mă bucur de oameni, să-i iau ca atare și să învăț de la ei. Îmi place să văd zâmbete și voie bună. Îmi place să cred că trăiesc din plin prezentul, că i-am iertat pe toți cei care m-au rănit în trecut, și îmi doresc un viitor frumos, diferit și plin de voie bună.  Un viitor bazat strict pe experiențele legate de oamenii care vor avea legătură cu el.
Suntem cine suntem și datorită sau din cauza trecutului nostru. Nu e târziu să alegem azi ce se va întâmpla mâine. Depinde doar de noi!

Advertisements