Copy/Paste

image

Nu știu cum se face, dar tot ce inventează americanu’, devine contagios. Și cum românu’ este un fel de chinez mai mic, copiază orice așa-zisă sărbătoare sau o sărbătorește ca și cum ar fi fost a lui de când lumea și pământul.
Pentru resturante și magazine este cea mai bună promovare, mai ales că implică costuri minime și aglomerație maximă. Plus că acestea au fel și fel de “promoții” care nu trebuiesc ratate, nici în ruptul capului. Nu mai au nevoie de nu știu ce publicitate, toată lumea știe că astăzi este Sfântul Jigodie, în concluzie, toată lumea investește: flori, dulciuri, resturante, plușuri. Nebunie maximă, că așa e pe timp de sărbătoare, și dacă ar deveni și legală ar fi super, cel puțin pentru angajați.
Cel mai tare mi se pare altceva. Și anume supărarea fetelor, de obicei, implicate într-o relație amoroasă, fie ea de prietenie sau căsnicie. Această supărare intervine atunci când acestea constată cu stupoare că iubitul lor nu le-a dăruit nimic, mai ales când se întâmplă o sărbătoare așa mare. Păi cum, e Sfântul Jigodie și tu nimic? Nici măcar o floare sau nimic altceva? Este inadmisibil! Și plânsete, și supărări, și fel și fel de gânduri gri spre negre.
Eu una consider că anumite gesturi trebuiesc făcute mai des, indiferent de ocazie, în ambele sensuri. Și bărbatul merită să primească același tratament, de preferat a se evita florile, și nu neapărat cu o anumită ocazie. Așa cum și bărbatul trebuie să ajute cu treburile casnice, dar asta este deja altă discuție. Așa că dragii mei, iubiți-vă mult, des și cu putere, dar mai ales zilnic și fără a fi împinși de la spate de o anumită sărbătoare sau ocazie.
Vă pup, pentru că e Sâmbăta! 🙂

Advertisements