Eterna și fascinanta Rom(mânie)

image

2015. Bevery Hills, un cartier select din orașul Ploiești. Ploiești, un oraș de mărime medie, situat la 60 de km de capitala României. România, o țară situată în sud-estul Europei. Europa, unul dintre cele șapte continente ale lumii. Încă o dată, 2015. Și da, pentru unii, undeva în lumea a 3 ea se întâmplă un eveniment de genu’. O căruță-i trasă de un cal amărât și leșinat de foame. Toate aceste lucruri se întâmplă într-un oraș, pe străzile acestuia, cu sau fără voia autorităților locale. Și nu de ieri sau de astăzi, ci de foarte mult timp.
Nu sunt rasistă, dar am ceva împotriva oamenilor care au ceva împotriva muncii. Indiferent de poziția socială, consider că fiecare om este capabil să își câștige existența, totul este să își dorească. Împins și ajutat de societate.
Ne uităm la alții și ne dorim să ajungem să trăim ca și ei, dar nimeni nu face nimic. Cu toții așteaptă, poate cumva, cândva, cineva va rezolva această problemă. Doar că, totul pornește de la populație. Un om nu poate schimba o mentalitate. Eu nu mai vreau să văd așa ceva pe stradă și cred că niciun cetățean care muncește și își plătește taxele la zi nu își dorește asta.
Da, poate că și cei aflați în căruță au muncit ca să strângă atâtea sticle, dar dacă noi le-am fi reciclat, nu ar mai fi avut ce să strângă. E și mizeria noastră și oricât de educați ne credem a fi, mai avem multe de învățat și de aplicat în viața de zi cu zi.
Ne plimbăm și visăm, eu una asta fac. Mi-aș dori să revin la un moment dat acasă și să mă simt ca în vacanță. Străzi curate, oameni civilizați și relaxați.
Poate în altă viață.. Până atunci, rămâne fascinația.. Și încercarea de a schimba ceva.

Advertisements