Sărbătorile, de orice gen.

Sărbători. Ce frumos, nu? Lume multă la supermarket, agitație maximă, coșuri pline. Pentru unii. Nu pot înțelege care este treaba cu românul și fetișul lui pentru mâncare în jurul sărbătorilor. Consider că exagerează în cele mai multe cazuri. Prea multă risipă când sunt atâția oameni care nu au efectiv ce să mănânce. Chiar dacă este sărbătoare, tot cu o gură mâncăm și ar cam trebui să o facem și cu măsură, ca nu cumva să apărem la știrile de la ora cinci, care ne amintesc de nu știu câte cazuri de indigestie și mai știu eu ce.
Unde este plăcerea? În mâncare? Și ulterior, în a arunca ceea ce a rămas în plus? De ce nu sunt oamenii mai cumpătați? De ce nu își cumpără strictul necesar? De ce fac excese exact atunci când ar trebui să fie și mai conștienți de cât de norocoși sunt?
Sunt frumoase sărbătorile, dar pentru că suntem alături de oameni dragi, pentru că suntem sănătoși și pentru că nu uităm asta, indiferent de zi, dar devenim mult mai conștienți, mai ales acum. Dacă citiți aceste cuvinte, atunci zâmbiți, aveți atâtea motive!
Și încă ceva, dăruiți! Nu doar de sărbători, ci așa, fără motiv. Pentru că puteți, aveți și pentru că alții au atâta nevoie.
Sărbători fericite! Să fie exact așa cum ați ales să fie. Dar mai ales, cu zâmbet!