Aventuri din vacanță! 7 prieteni la drum plus copilul de rigoare.

Și într-o seară ne-am decis. Hai la greci! Înainte de criză, înainte de lucrările de la podul care leagă România de Bulgaria, ăla de la Giurgiu, după ce se lăsase seara. Ne-am planificat concediul cu atenție în așa fel încât să pornim toți în același timp.
Și a venit ziua cea mare! Hai să plecăm pe la orele 20, ca să fie seară și nu zi, să fie răcoare și nu cald. Am plecat pe la 20.45, evident, fix la timp! Pe drum ne-am oprit evident de prea multe ori, asta doar între Ploiești și București, să vedem ce urmează, că suntem de-abia la Giurgiu. Am reușit să facem trei ore până la pod și acum stăm. Da, pe loc. Înainte de asta am oprit la ultima benzinărie din România unde casierii înșelau un cetățean bulgar, îl păcăleau cu vreo doi lei, atât cât valorau și ei probabil. Și arătăm cu degetul la alții. Mai urmează să relatez, după ce trecem podul, care se pare ca va fi mai devreme decât estimam. Ah, nu, era o glumă! Hai că am scăpat ieftin, 30 de minute, doar că traseul arată cam periculos, eh, măcar vom cădea în apă.. Ciudată senzație! Mai e puțin și ne arătăm buletinele, nu de vot, nu încă și nu în țara asta în care vom intra imediat. Leka nosht deca! Da, da! Am intrat fix deloc, stăm pe pod și așteptăm, ce, încă nu știm, vedem în jumătate de oră cel mai probabil. Bine că ne leagănă podul așa frumos, ca nu cumva să adormim! Senzații tari, propuneri indecente, transpirație rece, doar între România și Bulgaria! Nu ezita! Vino chiar acum să încerci și tu. Aventura această te va costa doar 26 de lei, dus – întors. Îți vei aminti și ce anume ai consumat la masa de dimineață! Și nu doar tu! Hai că am stat o oră pe podul “prieteniei”. Am reușit să ieșim din România in doar patru ore! 120 de kilometrii de asfalt, cred că și în marșarier mergeam mai bine. Eh, acu’ începe distracția, noroc că vorbim limbi din astea străine, deja am impresionat doi vameși. Și prima oprire după ce am trecut frontiera a fost să luăm vignetă. Nu există de 10 zile așa că ne-am văzut obligați să luăm pe o săptămână. Dar, la benzinăria la care am oprit, ce credeți, nu aveau decât pe un an, așa că a trebuit să mergem în altă parte, bine că nu era departe și că era aproape, ah, da, și că aveau ce căutam noi.
Nu am mai mers mult și cine ne oprește? Miliția, 22 22 22! Eu am coborât direct din mașină și am început negocierea. El era vizibil deranjat de faptul că am oprit trei mașini în același loc. Eu i-am spus că îmi pare total legitim, că putem opri oriunde ne dorim. Ei, până la urmă am scăpat cu 10 euro și zâmbet, ne-au urat și sănătate, na, pe bani. Nu mai e mult până departe, dar mâine cine bea un cocktail pe plaja? Cine, cine?
Am reușit să pășim sau mai degrabă să ajungem în Grecia în 12 ore. De acum începe relaxarea deși suntem mult prea obosiți. Am reușit să pierdem un capac de roată de la una dintre mașini, că suntem cu trei, dar nu e bai. E tare că avem walkie talkie-uri, o idee foarte bună atunci când ești cu prietenii la drum, mai o glumă, mai o avertizare, chiar de super folos!
După 17 ore am reușit să ajungem în port. Acum bem o limonadă aka fanta de lămâie și așteptăm să luăm un ferry catre insulă, destinația noastră finală!
Hai că parcă a meritat.. Sau? La ora asta aș spune contrariul, simt cum mă dezintegrez celulă cu celulă. Dorm și mă refac! Hai că dacă e ne distrăm, promit eu! Bine că am ajuns tot șapte și copilul e tot cu noi! Hai noroc!

image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s