Grecii și criza.

image

Am zis să relatez de la fața locului, că jurnalism mai bun nu se poate, nu că aș pretinde eu că fac parte din această categorie, dar nu am găsit altă exprimare. Dacă ai card de credit sau chiar și de debit, poți retrage numerar fără probleme de la bancomat. Da, nu vei putea să scoți fără număr, ai dreptul să scoți 450 de Euro în decurs de patru zile. Gen, astăzi scot 50 și mâine 400, dar poimâine nu mai am cum să retrag niciun ban. Până în ziua cinci când o poți lua de la capăt. Am înțeles că au existat restricții acum ceva vreme, și anume, puteai retrage 60 de Euro pe zi, care la un moment dat au devenit 50 pentru că nu mai existau bancnote a căror cumul să ajungă la această sumă, dar acum totul e tip top mini top.
Alt capitol, mâncarea. Fraților, bani să ai! Poți cumpăra absolut orice, nimic nu lipsește de la raft. Și da, poți plăti și cu cardul. La fel când vine vorba de benzină. Dar cum mințim poporul cu televizorul.. Lumea a ajuns să creadă fel și fel de inepții, iar dacă e de rău e și mai plauzibil.
Vrea și Mircea să zică ceva: “Am văzut și foarte multe turiste foarte mulțumite și satisfăcute abordând un zâmbet jucăuș. Mie mi se pare că, criza, nu are nicio treabă. Io unu’,  n-am simțit-o.”
Aceasta este părerea la cald a unui simplu turist venit în vizită în Grecia. Se pare că totul funcționează așa cum trebuie. Berile sunt la rece așa că eu vă sfătuiesc să porniți la drum fără nicio teamă și să vă bucurați de viață! Maxim, am zis! Cu sau fără criză viața trece la fel de repede. Și parcă e mai frumoasă criza lor :).

Advertisements

One thought on “Grecii și criza.

  1. grecia rămâne grecia orice ar fi. 🙂
    agapo tin elladha!
    musai să audiați o rebetika pe-acolo. propun una cu tematică: apopse thelo na pio (da, recunosc îmi place mult haris alexiou)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s