Relația de pe perete!

image

Viețile noastre se desfășoară pe Facebook, hai recunoaște, și tu tot de acolo te-ai apucat să citești acest text! Toate bune și frumoase, sau nu chiar.. Să o luăm cu începutul. Ți-ai făcut pagină de Facebook, nu prea ai idee cu ce se mănâncă așa că începi timid să cercetezi. Facebook, o aplicație tare inteligentă, începe să îți sugereze fel și fel de prieteni pe care culmea, îi cunoști. Și începi să te întrebi, băi frate da’ de unde știe ăsta chiar tot? O fi frate cu Mafalda! Apoi parcă prietenii tăi nu îți mai ajung așa că începi să le cercetezi prietenii lor și arunci cu friend request-uri peste tot! Ești atât de entuziasmat de descoperire încât începi să arunci și cu like-urile în stânga și în dreapta! Comentezi la orice poză și îți pare că tot ceea ce spui este amuzant, interesant și că toată lumea îți apreciază onestitatea și inteligența. Aici pot apărea două situații.
1. Ești căsătorit sau într-o relație de prietenie, să îi spunem. Eh, cam nasol pentru tine. Încep fel și fel de întrebări. Dar cine e.. ? Ce treabă ai tu cu.. ? Nu vi se pare că exagerați cu atâtea postări care mai de care pe peretele celuilalt? Așa că începi să îți reprimi orice instinct. Sau vorbești pe “privat”, ca să nu vadă toată lumea, și oricum se șterge după extrem de ușor, nu va afla niciodată.
2. Ești singur și de capul tău. Dai câte like-uri vrei, când vrei și mai ales cui vrei. Te împrietenești cu cât mai multe persoane și nu îți cere nimeni socoteală. Momentan.
Acum că ai ajuns la avansați parcă toate lucrurile au devenit mai simple, dar și mult mai complicate. Like-ul nu mai vine așa ușor, iar dacă ai ajuns deja în partea cu comment-uri înseamnă că ai o relație deosebită cu persoana care stă pe acel perete. Și aici reapar cele două situații de mai sus. Le avem clar in minte așa că vom trece doar prin concluzii.
1. I-aș spune eu ceva dar iar vede ce fac și iar ne punem pe ceartă. Dar mă mănâncă rău degețelele. Îi dau un like și dacă observă îi zic că l-am dat din greșeală, că era de fapt pentru.. dar nu știu ce s-a întâmplat. Știi bine că nu stau pe Facebook, da?
2. Aici trierea a fost făcută. Deja se știe cine ce merită, iar dacă se dorește în a se avansa din relația de pe perete în o relație normală, hai că nu am zis bine, într-o relație față în față, o cafea ceva, abordarea se face pe same old, privat! De acolo începe totul. În funcție de evoluție, lumea ajunge să se cunoască mai bine. Și tot în funcție de evoluție să își mai dea sau nu like-uri și comment-uri.
Este aproape general valabilă regula urmatoare. Sau regulile.
Dacă suntem prieteni, adică doar amici, ne dăm like-uri până ne plictisim, că doar d-aia ne-a dat Dumnezeu like-ul, să îl folosim. Indiferent. Până când Facebook-ul ne va despărți!
Dacă suntem în tatonări, dăm iarăși like, că na, să se știe că ne place. Și azi, și mâine și până când nu ne mai place și ne jughinim cu altcineva, adică să redirecționăm like-ul, ca să iasă la număr.
Dacă am fost împreună și nu mai suntem, gata și cu like-urile și cu tot. Pentru peretele meu nu mai există peretele tău, iar pentru unii cărora le place extremul, ștergerea definitivă din listă, chiar și block pentru fanatici, ca nu cumva să îi mai treacă prin cap ceva, cumva. Nu a mers relația,nu mai merge nici like-ul sau orice altă rudă apropiată sau îndepărtată a lui! Să fie clar!
Cam așa stă treaba în ziua de astăzi cu atâția pereți care s-au înălțat între noi și care în loc să ne ajute să construim, mai degrabă au ajuns să ne distrugă. Suntem extrem de superficiali și ne ghidăm după aparențele pe care fiecare le afișează. Aruncăm cu viața noastră personală în oameni care sunt total dezinteresați și care doar dau sus, jos, sus, jos, pentru diversitate și curiozitate. Ne expunem voit ca să fim plăcuți de unii și alții care nu ne plac, nu vor să ne placă, nu au niciun interes să ne placă și pe care ajungem să nu îi mai placem nici noi dar cu care ne complacem în fel și fel de relații, de dragoste sau nu. Ne supărăm pentru că nimic nu mai ajunge să ne bucure. Și trăim cu un perete sau mai mulți, după caz. Stăm după el, pe el și dorind de fapt să construim ceva care se dărâmă zi de zi, pentru că peretele nostru se va lovi mereu de un altul, mai mult sau mai puțin compatibil cu el dar la fel de superficial și pretențios!
Și totuși ceva ne ține acolo, legați! Sau lipiți de perete. Ca un drog. De care nu ne mai săturăm!
Merit un like, nu? Indiferent de gradul de prietenie și doar și numai dacă mai sunt în listă! Ah, nu, oricum, că e publică treaba.. Direct la mine pe perete!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s