Străinul.

Ai trecut pe lângă el de mii de ori. Ai trecut și l-ai ignorat, i-ai zâmbit de complezență, nici măcar nu ai știut că există sau poate că nici nu ți-a păsat să afli cine e. A asistat la glumele tale și nici măcar nu a zâmbit, erau niște glume pertinente și inteligente, sau măcar asta te făceau să crezi cei din jur, dar el, nimic. V-ați atins fără să vreți de zeci de ori. V-ați privit de mii de ori fără să scoateți un sunet, ignoranța prima de ambele părți. Ați fost atât de aproape unul de celălalt și ați ales să nu vă vedeți, să nu vă vorbiți, să nu vă implicați, să nu simțiți.
Apoi viața a decis să se bage acolo unde voi nu ați fi făcut-o nici în ruptul capului și v-a adus față-n față. Nu v-ați mai putut evita deși așa ar fi fost mult mai simplu și deja normal. Și ați început să comunicați. Încet. Sigur. Plăcut. Extrem de plăcut. Din ce în ce mai plăcut. Dar era târziu. Destul de târziu. Mult prea târziu. Și totuși era așa de bine!
Și acum cum recuperăm timpul pierdut? Te întrebi, se întreabă, vă întrebați. Atâtea cuvinte au rămas nerostite, atâtea idei au rămas neîmpartășite, atâtea zâmbete au rămas nefolosite. Dar nimic nu este pierdut! Sau poate totul.
Ai trecut pe lângă el de atâtea ori.. Și el pe lângă tine. Dar acum stați unul în fața celuilalt și zâmbiți. Dezgoliți de secrete, cu vise comune și fericiți. Hainele au rămas pe voi, dar sufletele sunt goale. Și nu mai tânjesc după nimic, se aleargă în disperare și așteaptă. Un nou început. O nouă viață. Undeva, cândva se vor revedea și vor fi împreună, trup și suflet. Nu mai e mult, doar viața ce a rămas! Și încă puțin, dar prea puțin ca să mai conteze!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s