Nu lăsa lumea să îți spună că nu poți purta șosete colorate!

Astăzi când mă pregăteam de plecare, mă gândeam că poate nu ar trebui să port șosetele astea mult prea colorate pentru vremea de afară, pentru oamenii care mă vor privi ciudat, pentru că nu se cuvine. Dar pentru mine? De ce să nu le port pentru mine?, mi-am zis. Așa că zis și făcut!

image

Înscriși în tipare uităm să ne mai comportăm natural. Un motiv în plus ca să iubesc și mai tare copiii, sunt atât de sinceri și deschiși în toate încât devin nepăsători. Nu îi interesează părerea nimănui, mai ales cea a părinților, ei fac tot ce vor ei, urlă, aleargă, râd în hohote, se șterg pe față cu mânecile hainelor, se aruncă în noroi și se și distrează făcând asta! Adulții sunt cei vor să îi aducă pe “linia de plutire”. Nu mai țipa pentru că deranjezi, nu mai alerga pentru că transpiri, nu mai râde așa tare pentru că ne facem de rușine, nu te mai arunca în noroi pentru că te vei murdări. Nu, nu, nu! Copiii cresc sub aripa protectoare a lui “nu” și devin adulți responsabili, la fel ca și părinții lor. Și uită să se mai joace, să se mai bucure, să fie zgomotoși. Devin răi, interesați de reguli, de respectarea și impunerea acestora asupra altora. Sunt mai atenți la alți oameni decât sunt la ei și la nevoile lor. Și se pierd în mulțime. Mulțime ștearsă, mulțime lipsită de culoare și căldură, mulțime care constituie de fapt lumea în care își duc existența. Existență lipsită de culori și plină de constrângeri. Nu pot face.., că dacă mă vede…și zice ceva. Nu, nu, nu.
Vrei să începi propoziția cu o negație? Atunci NU lăsa pe nimeni să îți spună că nu poți purta șosete colorate! Dacă asta te împlinește, dacă asta te face să te simți bine, dacă asta vrei tu să faci, chiar nu contează ce vrea lumea! Important este ce vrei tu să ai în lumea ta, pentru că doar tu știi ce te face fericit și doar tu îți poți îndeplini acest vis! Ia zi, tu ce NU vei lăsa lumea să îți spună că nu e bine să faci?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s