Cum să ajut? Ghidul începătorului.

image

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, mult prea repezi. Toată lumea devine puțin mai conștientă, mai bună, mai darnică. Simt cum toți cei din jurul meu vor să ajute și mă întreabă cum să facă acest lucru. Nu sunt o expertă, dar fac totul cu mare drag. Din păcate sunt prea mulți oameni care au nevoie de ajutorul nostru, ajutor imediat și/sau pe termen lung. Poate că s-au născut în familii care nu au avut ce să le ofere, poate că sunt bătrâni și au fost uitați și dați la o parte de societate, poate că sunt doar niște copii care încă mai visează la o lume mai bună pentru ei și pentru cei din jur, cert este că acești oameni au nevoie de noi.
Cum ai putea tu să îi ajuți, asta te întrebi, nu? Este extrem de simplu.
Cu câte haine te îmbraci? Dacă te vei uita cu atenție în șifonier vei constata cu stupoare că folosești maxim 50% din hainele care atârnă pe umerașe. Te îndemn să mai dai din ele, vei face un bine cuiva și în plus vei avea ocazia să îți cumperi ceva nou.
Tendința părinților este aceea de a le cumpăra în exces copiilor lor jucării. Minim 2-3 cutii pline cu jucării zac acum undeva sub pat sau mai știu eu pe unde.  Copiii s-au plictisit de ele sau pur și simplu au depășit vârsta la care s-ar mai fi jucat cu plăcere cu multe din acestea, așa că ar fi bine să le dați mai departe, mai ales când sunt copii care împart un ursuleț de pluș, acesta fiind partenerul lor de somn, dar pe rând, ursulețul este doar unul și ei sunt patru..
Mai ales de sărbători, oamenii au tendința de a cumpăra în exces alimente, tocmai pentru a se simți diferit față de restul anului, ca să simtă un anume confort și lipsa grijii de mâine. Tot în preajma sărbătorilor se aruncă și cea mai mare cantitate de alimente, tocmai pentru că este și achiziționată în exces. În loc să cumperi atâta mâncare pentru tine, pe care știi că nu ai cum să o consumi, mai bine ai cumpăra ceva pentru cineva care nu își permite mai mult de o pâine și cartofi. Sau dă-i ceva din ceea ce ai cumpărat deja, ceva de care te poți lipsi, sigur se va bucura și îl va ajuta să își continue lupta, cea mai grea, cea a supraviețuirii.
Toate cele mai sus menționate constituie un ajutor. Mic sau mare, chiar nu are importanță, doar să existe!
Dacă nu știți cui să donați, vă îndemn să mă contactați și vom găsi o soluție împreună, totul este să vă doriți! Și nu doar de sărbători, ci cu fiecare ocazie. Veți avea mai multe satisfacții decât vă imaginați! Spor la treabă și sărbători diferite!

image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s