Ce faci când ai timp liber?

Uite că ne-am trezit în mijlocul unor zile libere, și acum, ce facem? Întrebarea de pe buzele tuturor! Și șirul sugestiilor care devin pe rând nefericite, până când..
Hai la munte! Nu, tu nu ai văzut ce cozi infernale sunt pe acolo? În plus, aglomerația ne va copleși, atât din punct de vedere al restaurantelor cât și din punct de vedere cazare. Ok, deci pică. Hmm, hai pe undeva prin țară.. Dar parcă nu am chef să conduc atâta amar de vreme, vom petrece mai mult timp pe drum decât efectiv în locul cu pricina. Mda, asta cam așa este.. Și atunci, ce facem?
Echitație!

image

Această idee genială a fost a mea, recunosc, doar că blonda, prietena mea, a știu exact unde să se uite și ce să caute.
La ora 11 ne-am decis, la ora 13 eram pe cai, la propriu.
Am ales să mergem la Potigrafu, la un centru de echitație pe numele-i Robin Hood. Am ales să călărim timp de un ceas, iar această experiență ne-a costat 60 de lei. Un preț extrem de decent, zic eu, mai ales că toată activitatea s-a desfășurat în aer liber, undeva în pădure, ceva extrem de frumos și relaxant!
Am pășit cu teamă, recunosc, a fost pentru prima dată când am văzut un cal atât de aproape, până astăzi pot spune că nu era pe lista mea cu animale preferate. Poate că și căluții de astăzi au fost unii deosebiți, au fost de fapt niște iepe, cuminți și care ne-au purtat cu drag pe spatele lor. În plus, s-au lăsat mângâiate și pupate fără să se supere absolut deloc.

image

Vă recomand cu căldură să încercați măcar o dată. Caii sunt folosiți și pentru terapie, atât pentru copii cât și pentru adulți.
Pe noi ne-a ghidat Ionuț, un tânăr pasionat de cai care trăiește din asta și care face chiar și cascadorii cu ei. Caii îl iubesc și îl ascultă, iar el are mare grijă de ei. Interesant mi-a părut că ne-a ajutat să încălecăm, după care ne-a lăsat de “capul nostru”, bine, nu chiar de tot, a mers cu noi în plimbare și ne-a și învățat câteva trucuri. Eu am reușit să merg la trap, iar blonda a mers chiar și la galop, de prima dată la mine și a doua la blonda, chiar bine, nu?

image

Pe Ionuț îl puteți contacta la următorul număr de telefon: 0751141915. Este super răbdător, reține cum te numești, și chiar își dă silința să te învețe ceva. Și chiar reușește!
Noi vom repeta experiența, se pare că pe zăpadă este și mai tare senzația!
Timp liber? Doar să vrei și poți ajunge în altă lume.. Undeva în natură, unde nefirescul devine extrem de firesc..

image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s