Românul și vizita la rudele din străinătate!

Înainte de orice vizită, mai ales dacă are loc în afara granițelor, românul are nevoie de timp pentru a se pregăti. Acesta, născut cu foarte mult bun simț, nu are cum să meargă în vizită la cineva fără a cumpăra ceva sau și mai bine, fără a pregăti ceva cu mânuțele sale super îndemânatice cu care a fost înzestrat din pântece!
Primul pas, testarea nevoilor gazdei.
– gazda este luată prin învăluire pentru a se putea afla ce anume îi lipsește cu adevărat de acasă, sinceră să fiu, cred că nimic, dar românul se dă de ceasul morții ca să îi fie bine gazdei.
– există și gazde care afirmă că nimic, însă românul nu crede asta, așa că se bazează pe propriile dorințe sau și mai tragic, pe amintiri iar acestea îl vor determina să acționeze ca atare!
Pasul cu numărul doi.
– îndeplinirea dorințelor gazdei. Românul adoră cumpărăturile și adoră ca ulterior să arunce surplusul, e o chestie a lui, îl face să fie mai cu moț. Așa că acesta va cumpăra de toate și se va pune pe treabă : piftie, sarmale, cârnați, șuncă, țuică, vin, vișinată etc.
– varianta a doua este la fel ca și prima doar că românul s-a născut întreprinzător și va cumpăra și prepara tot felul de chestii din dorința de a mulțimi gazda care oricum nu își dorește nimic, când de fapt ea le vrea pe toate dar nu își găsește cuvintele să și ceară!
Pasul trei, cel care dă cele mai mari bătăi de cap.
– pregătirea bagajului și amplasarea produselor deloc perisabile în acesta. Ei, aici e aici. Românul, după ce s-a agitat și ambalat, constată cu stupoare că nu are loc să ia toată mâncarea, mai ales că a aflat și nașa că pleacă și a trimis și ea ceva, cum era să o refuze?!
Grav este când acesta nu a mai călătorit niciodată cu avionul și pleacă cu toată mâncarea în bagajul de mână, dar asta este o altă poveste, pentru începători :).
Ultimul pas. Aeroportul.
Dacă am fi curioși să deschidem bagajele de cală ale românilor am constata că toate conțin minim câte ceva de mâncare. Păi cum să pleci la drum fără șuncă, dacă face avionul pană? Nu ar fi păcat?
Drum bun și la sarmale, mai mare, pardon!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s