Veliko Tarnovo.

Foarte aproape de capitala României, bine, și de cea a Bulgariei, Veliko Tarnovo m-a surprins într-un mod foarte plăcut. Am pornit către această destinație seara, după ce liniștea se lăsase deja peste oraș și când toată lumea își îndrepta atenția către zonele montane ale României, de înțeles având în vedere faptul că suntem în plin sezon. Drumul liber, am ajuns în cam trei ore, după ce am zăbovit pe podul ce ne leagă de vecinii bulgari care este încă în construcție, evident.
Veliko Tarnovo a fost capitala Bulgariei și are încă foarte multe clădiri vechi și străduțe care nu aparțin acestui secol și care te încântă din prima clipă, pur și simplu. Hotelul la care am stat se află pe o astfel de străduță și pot spune că a fost o alegere excelentă. Domnii de la recepție au fost super amabili, am avut unde să parcăm mașina pentru a evita orice fel de neînțelegeri ce ar fi putut să apară din cauză de parcare sau mai știu eu ce. Fiind foarte târziu am luat cina la restaurantul hotelului și nu am fost deloc dezamăgiți. Micul dejun a fost extrem de copios și foarte gustos, așa că recomand cu drag acest hotel, pe numele-i Gurko. Și încă un aspect important, vederea din cameră, cameră extrem de spațioasă și destul de cochetă. Puteți remarca și singuri puțin mai jos.

Vremea a fost capricioasă, nu am nimerit cele mai însorite zile, cu siguranță atmosfera ar fi fost alta în alte circumstanțe sau poate în alt anotimp, dar una peste alta a fost o experiență foarte frumoasă și mai ales diferită.

Aveți ce vizita în Veliko, chiar dacă multe obiective turistice par a fi părăsite și nu sunt cele mai îngrijite, aerul locului este diferit într-un mod plăcut.

În restaurante și hoteluri puteți folosi cu încredere cardurile de orice gen, dar recomand să schimbați și ceva leva înainte de a ajunge aici. Există și case de schimb care să vă asigure acest serviciu, dar nu precum la noi, la tot pasul, așa că va trebui să le căutați cu răbdare. Sunt suficienți leii noștri frumoși, nu este imperios necesar să aveți euro. Sunt obișnuiți cu noi și ne așteaptă cu drag ca să le ridicăm economia, la un moment dat aveam impresia că suntem acasă, mai multă lume vorbea în română decât bulgară, nu neapărat un aspect favorabil :).


Din punct de vedere culinar nu aveți de ce să vă faceți griji, bulgarii le au cu mâncarea și nu duc lipsă de restaurante, mergeți cu încredere. Ca și recomandare ar fi Shtasliveca, unde o rezervare în prealabil ar fi benefică. În afară de priveliștea minunată vă veți bucura  de o mâncare delocioasă. Și nu cumva să vă gândiți să treceți peste desert, va merita toate caloriile din lume!

Un sfârșit de săptămână diferit care a fost din multe puncte de vedere mai interesant și poate și mai ieftin decât la noi prin apropiere. Așa că nu stați pe gânduri și alegeți Veliko Tarnovo ca și destinația voastră de weekend, nu veți fi dezamăgiți, vă asigur!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s