Nisa. By night.

Da, știu, din nou în vacanță, dar una scurtă.. De Joi seara până Duminică se poate spune că nici nu se pune, pe bune!

  
Cum am ajuns noi aici și mai ales de ce? Blonda, în căutare continuă de vacanțe, a găsit o super ofertă. Blueair pâna la Nisa și cazare la un hotel de patru stele pe numele-i Villa Bougainville, aproximativ 150 de euro/persoană/sejur, extrem de pertinent pentru o astfel de excursie. Camerele hotelului sunt extrem de mici dar foarte cochete și curate, și oare de ce altceva ai nevoie atunci când stai mai mult pe drumuri?

  
Am ajuns destul de târziu, după ce am luat autobuzul din fața aeroportului. Să nu vă chinuiți să căutați o gheretă de bilete, nu există, dar puteți plăti fără probleme  în autobuz, soferului, evident, iar prețul este de un euro cincizeci pentru fiecare călătorie în parte. Ne-am cazat, am băut o cafea la hotel, din partea casei, și am pornit să cercetăm. Hotelul este situat lângă gară, relativ aproape de centrul orașului, la aproximativ cinsprezece minute distanță. 

  
Deși ziua sunt aproape cinsprezece grade, seara poate deveni destul de răcoroasă așa că vă recomand să aveți la voi o geacă mai groasă. Nici vântul nu se lasă mai prejos, o eșarfă v-ar putea face seara mai frumoasă. Și ochelarii de soare sunt utili, ziua, evident, noaptea în club, nu știu ce să zic..

  
Plimbarea a fost destul de lungă, mie una îmi place să admir locurile în care merg, și seara, parcă au altă savoare, alt farmec, alt aer. Fiind chiar lângă gară am întâlnit pe drum fel și fel de personaje, colorate și ciudate. Dezavantajul unei țări dezvoltate este că toată lumea vrea să se refugieze aici, și neavând ce face cerșesc și dorm pe stradă, un aspect neplăcut atât pentru turiști cât și pentru localnici, sunt sigură. Dacă neglijați acest aspect, Nisa este un orășel cochet, cu palmieri și mare, cu clădiri vechi care emană istorie și care încântă, sau cel puțin aduc o stare de bine.

  

Seara s-a scurs repede iar somnul a venit destul de greu, poate din cauza oboselii sau poate din cauza entuziasmului crescut. Ziua ce avea să urmeze ne ducea în locuri noi, iar răbdarea nu își mai găsea locul. Monaco ne aștepta, și nu era singurul, dar asta într-un episod viitor, dar știați asta deja, nu?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s