Eze. Antibes. Cannes.

Poate că pentru unii nu este ordinea tocmai corectă, dar este pentru mine, mai ales că este exact ordinea în care le-am vizitat. Ziua am pornit-o destul de greu. Domnul de la hotel ne-a sugerat să luăm un autobuz care ducea aparent până sus la Eze, și da, tare sus mai este, doar că a cam greșit cu estimatul. Am mers până la stația de autobuz cam patruzeci de minute, nu neapărat deranjant, ba chiar plăcut aș putea spune, mai ales că era prima dată când vedeam Nisa pe timp de zi, doar că autobuzul nu ne-a dus tocmai unde ne-am dorit și imaginat, așa că am fost nevoiți să așteptăm un alt autobuz care ne-a dus până sus. 

   
 Sugestie, luați trenul până la Eze sur la mere, parcă, franceza mea este lamentabilă, iar de acolo, bine nu chiar din gară ci după ce urcați ceva trepte, autobuzul 83. Cel din urmă circulă rar așa că sugerez să aflați care-i este programul și după aceea să vă orientați la tren, care circulă parcă puțin mai des. 

Pe drum, cât vezi cu ochii, doar mare. Și soare, dacă ești norocos ca și noi, dar coasta nu ar fi de azur dacă nu ar fi așa de luminoasă. Priveliștea este superbă!

  
Eze este foarte mic, dar are un fel de cetate pe străduțele căreia te poți plimba și care este locuită pe alocuri. Sunt și hoteluri aici așa că dacă doriți să vedeți totul de sus, foarte sus, vă recomand să faceți o rezervare, nu aveți cum să fiți dezamagiți.

    
 

Tot aici, undeva sus, se așterne o grădină japoneză, cam toate sunt japoneze la ei, la francezi. Intrarea este patru euro iar senzația este de milioane! Nu ratați în niciun caz, vor fi cei mai buni investiți/cheltuiți patru euro de pe Coasta de Azur!

   
 

Am petrecut cam două ore la Eze, orașul este mic iar noi mai aveam de mers. Următoarea oprire a fost la Antibes, puțin înainte de faimosul Cannes. Un orășel mic dar care este vestit pentru portul său. Pentru mine însă cea mai mare încântare a fost să văd Alpii și marea în același plan. Nu am zăbovit mult, castelul disponibil era închis așa că nu aveam ce face mare lucru.

  

Și uite-ne ajunși și la Cannes. Nu pot spune că am căzut pe spate. Totuși, spre deosebire de Monaco, Cannes are și un orășel vechi, foarte cochet de unde poți admira orașul. Promenada este plină de restaurante și cafenele, dar și de magazine ce aparțin unor case faimoase de modă, bani să ai. Și să nu ai ce să faci cu ei.

     
    

Seara a fost răcoroasă și scurtă, iar drumul de întoarcere prea lung, din cauza multor opriri, din cauza plimbărilor prea lungi, din cauza aerului din porturile franțuzești, sau datorită lui. Urma ultima zi de vacanță și o cursă de zece kilometri, dar da, relatarea cu o altă ocazie. Curând.
 

Advertisements

2 thoughts on “Eze. Antibes. Cannes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s