HR-ul și comunicarea în urma unui interviu.

Oamenii care nu își țin promisiunea de a da un răspuns, fie acela și negativ, sunt oamenii care s-au compromis pentru poziția pe care și-o duc cu mândrie pe umeri, și am să și justific acestă afirmație.
Depui un CV. Cam așa începe totul. Ai așteptări, de acolo pleacă totul. Și totuși, dacă nu ești calificat sau ești prea calificat sau ești prea scump, cum își modifică hr-ul, sau angajații acestui departament, atitudinea față de tine?

Te sună, par extrem de amabili, și poate că și sunt dacă ai fi unul dintre candidații care au fost acceptați pentru postul liber pentru care ai fost contactat. 

Te duci la interviu, încântat. Te gândești că sigur ai ceva special, și ai, stai făr’ de griji. Totul decurge perfect. Ești informat că vei fi contactat.

Aștepți. La început cu foarte mari emoții, mai ales în primele zile. După aceea parcă te mai liniștești sau te amăgești crezând că unii se decid mai greu. După o lună deja te resemnezi. Promisiunea ca vei fi sunat “no matter what” a fost încălcată. Te gândești că poate ai tu vreo vină, dar nu, nu ai nicio vină, acesta este procedura: aleargă prada și lasă în urmă leșurile.

Tu o iei de la capăt, și ei la fel. Tu înghiți în sec gustul amar al amăgirii, ei se simt învingători, au obținut ceea ce și-au dorit chiar dacă au încălcat niște principii, aia e, trebuia să te prinzi că nu ai fost acceptat, ce mai contează promisiunea, important este că ei și-au găsit candidatul ideal: ieftin, bun, cu experiență, dar mai ales ieftin. Tu erai prea scump, prea scump chiar și pentru un răspuns.

Ei, oglinda unor companii. Tu, un simplu angajat, dar nu al lor. Niciodată. Nu în acest fel. Respect? Doar celor paroliști, parol!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s