Când gesturile îți trădează apartenența..

Astăzi este una din zilele acelea în care nervii mă determină să mă exprim în scris. Întâi Mai, zi de sărbătoare, mici, manele și alte tipuri de manifestări de gen. Am fost și noi plecați puțin, atrași de relaxare mai mult decât de muzica tare și îmbrăcămintea sumară. Dar nu de asta sunt revoltată, am alte motive, mult mai serioase din perspectiva mea. 

Autostradă, multe mașini, coadă la Fetești pentru că am rămas în trecut și ne cam place să îl contemplăm și câteodată să îl savurăm. Noi nu, am dat sms, mult mai simplu și frumos, de ce să pierdem minute prețioase în acest fel? O mașină cu nr IF 07 HNF în fața noastră. Șoferul deschide ușor geamul și cu un gest ce îi trădează bărbăția aruncă bonul fiscal, obținut cu chin după ceva minute pierdute la coadă, afară din mașină. Pe carosabil! Eu privesc siderată, nu pot să cred așa ceva! Oameni cu pretenții și fițe, păreau extrem de prețioși atunci când am trecut pe lângă ei și le-am arătat obrazul, aruncă gunoiul pe geam! Mai bine se arunca el direct din mașină, ne-ar fi făcut tuturor un favor!

Când vom învăța să ne respectăm? Cum va trebui să acționăm noi ca și indivizi pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple??? Dacă stam să așteptăm după autorități s-ar putea să ne trezim îngropați în munți de gunoaie, nu că acum am fi departe.. 

Sociatatea, formată din fel și fel de specimene arată cu degetul, fără pic de justificare de altfel, pentru că nu ia niciodată atitudine. Așteaptă. Mereu de la alții. Vorbește. De cele mai multe ori aiurea. Nu se îndreaptă ci mereu încearcă doar să repare. 

Dacă tot ești nesimțit, fă-o la tine acasă! Și încă ceva, nu te înmulți! Poate te recunoști, ah, ce mi-ar mai plăcea! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s